L'objectiu del curs és assumir uns coneixements bàsics sobre ciberseguretat i saber com previndre i actuar en relació amb això, així com conéixer les obligacions i procediments sobre seguretat de la informació a l'entorn de la Universitat de València.
La conscienciació, el sentit comú i les bones pràctiques són les millors defenses per a previndre i detectar contratemps en la utilització de sistemes de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).
Continguts
- Unitat 1. Introducció a la ciberseguretat
- Unitat 2. Seguretat de la informació. Malware, xifrat d'informació, còpies de seguretat i esborrat segur
- Unitat 3. Seguretat en el correu electrònic
- Unitat 4. Protecció de la identitat digital. Dispositius mòbils, xarxes socials, contrasenyes segures i xarxes wifi públiques obertes
- Unitat 5. Navegació segura
- Unitat 6. Seguretat de la informació a la Universitat de València
Competències
- Conéixer les principals amenaces a la seguretat de la informació i el seu origen.
- Conéixer en el marc de la Universitat de València, l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS); la documentació associada a la seguretat de la informació i; les obligacions i recomanacions de seguretat.
- Aprofundir en la seguretat de la informació i els seus riscos centrat en l'estudi del malware i els seus diferents tipus. En què és el phishing, els seus mètode d'atac, tipus i impacte i la seua variant whaling. En la navegació segura coneixent els seus principals elements, informació a la qual accedeix i atacs.
- Aprendre bones pràctiques per a la seguretat de la informació, en l'ús del correu electrònic, en dispositius mòbils, en xarxes socials i per a una navegació segura.
- Saber com realitzar xifratges d'informació, còpies de seguretat i esborrat segur. Crear contrasenyes segures i les implicacions de connectar-nos a xarxes wifi públiques obertes. Descarregar i instal·lar programes de manera segura.
- Gestor: Garrido Zanon, Carla
- Gestor: Marti Vento, Julio
Tipo: 2022-23
Castellano: Curso - Concienciación en ciberseguridad