L'objectiu del curs és assumir uns coneixements bàsics sobre ciberseguretat i saber com previndre i actuar en relació amb això, així com conéixer les obligacions i procediments sobre seguretat de la informació a l'entorn de la Universitat de València.

La conscienciació, el sentit comú i les bones pràctiques són les millors defenses per a previndre i detectar contratemps en la utilització de sistemes de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Continguts

Competències

  • Conéixer les principals amenaces a la seguretat de la informació i el seu origen.
  • Conéixer en el marc de la Universitat de València, l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS); la documentació associada a la seguretat de la informació i; les obligacions i recomanacions de seguretat.
  • Aprofundir en la seguretat de la informació i els seus riscos centrat en l'estudi del malware i els seus diferents tipus. En què és el phishing, els seus mètode d'atac, tipus i impacte i la seua variant whaling. En la navegació segura coneixent els seus principals elements, informació a la qual accedeix i atacs.
  • Aprendre bones pràctiques per a la seguretat de la informació, en l'ús del correu electrònic, en dispositius mòbils, en xarxes socials i per a una navegació segura.
  • Saber com realitzar xifratges d'informació, còpies de seguretat i esborrat segur. Crear contrasenyes segures i les implicacions de connectar-nos a xarxes wifi públiques obertes. Descarregar i instal·lar programes de manera segura.

Tipo: 2022-23
Castellano: Curso - Concienciación en ciberseguridad